headerphoto

Per Vliegtuig

Vliegen is natuurlijk veilig, comfortabel en snel. De vliegtijd naar Spanje is nog geen 2 uur. Sant Feliu is goed bereikbaar vanaf twee luchthavens, te weten Girona en Barcelona.
Vanaf Girona airport is het ongeveer 25 minuten rijden naar Sant Feliu en vanaf Barcelona airport is het één uur en twintig minuten rijden. Er wordt gevlogen vanaf Schiphol, Rotterdam en Eindhoven. Girona airport heeft onze voorkeur, het is een kleine luchthaven en je bent binnen een half uur bij het huis. 
De maatschappijen KLM en Transavia bieden de meeste vluchten aan vanaf Schiphol, zij vliegen het hele jaar door op Barcelona. Transavia vliegt ook het hele jaar vanaf Rotterdam op Barcelona. Daarnaast vliegt Transavia van april tot en met oktober vanaf zowel Schiphol als Rotterdam op Girona. De luchthaven Rotterdam is een oase van rust en de moeite waard wanneer je de drukte van Schiphol wilt vermijden. Transavia heeft regelmatig aanbiedingen en buiten het hoogseizoen kost een rertourticket dan rond de 100 euro. Ryanair biedt tickets aan tegen zeer scherpe prijzen en vliegt vanaf Eindhoven airport. Houdt er wel rekening mee dat bij Transavia en Ryaniar er apart betaald moet worden voor bagage. Zowel op de luchthaven van Barcelona als van Girona zijn er diverse autoverhuur bedrijven. Het kan aantrekkelijk zijn om de huur van een auto gelijk te regelen bij het boeken van het vliegticket. De huurprijs is afhankelijk van de grootte van de auto en begint bij 20 euro per dag. Om eventuele problemen bij schade aan de auto te voorkomen adviseren wij je om ook een algehele schade verzekering op de auto af te sluiten. Kijk bijvoorbeeld voor de huur van een auto op Goldcar.es.

Route van Girona Airport naar Sant Feliu de Guixols
Vanaf de luchthaven neem je de afslag naar Cassa de la Selva op de C-25. Je volgt de C-25 tot vlak voor Cassa de la Selva, hier neem je op de rotonde de afslag richting Llagostera en Sant Feliu de Guixols op de C-65.
C-65
Blijf de C-65 richting St. Feliu volgen en vervolgens de afslag nemen Sant Feliu G. sud. Bij de rotonde rechts aanhouden St. Feliu G. sud (C-65). Je rijdt nu richting de kust en gaat een berg over om zo Sant Feliu de Guixols binnen te rijden. Bij de eerste rotonde ga je rechtdoor, bij de tweede rotonde (Cofac) ga je ook rechtdoor. Bij de volgende rotonde neem je de eerste afslag rechtsaf en bij de dan volgende rotonde ga je ook nog rechtdoor. Op de rotonde die dan volgt staat een gote windmolen, hier sla je rechtsaf richting Urb. Sant Amanc. Let op je rijdt nu op een smal weggetje met enkele onoverzichtelijke bochten. Je gaat nu een klein beetje omhoog en na het smalle bruggetje ga je direct linksaf (dus niet richting de blauwe pijl). Let op: op de eerste kruising heb je voorrang maar bij de volgende T-splitsing moet je voorrang geven. Hier komen regelmatig auto's van rechts die van Sant Amanc 2 afkomen.  Je staat nu voor de ingang van het zwembad en gaat hier linksaf. Na ongeveer 100 meter zie je “Casita Familia” aan je rechterhand. Je kunt de auto in de carport onder het huis parkeren of (op het vlakke gedeelte) net voor het huis parkeren.

Route van Barcelona Airport naar Sant Feliu de Guixols
Vanaf de luchthaven volg je eerst even de B-22 "Ronda de Dalt", daarna al vrij snel "Ronda de Dalt" Girona volgen. Let op de snelheid: op sommige stukken mag je hier maar 60 km. en er wordt regelmatig gecontroleerd. Als je de stad grotendeels door bent dan komt er op de borden Girona A-7 (Peage), later staat hier ook “Franca” bij. De tol is slechts enkele euro’s en het is gemakkelijk om met een creditcard te betalen. Op de snelweg geldt een maximum snelheid van 120 km. Je volgt de snelweg over ongeveer 50 km. De afslagen zijn genummerd en voor Sant Feliu neem je de afslag nummer 9 en dan vervolgens 9A, naar Lloret de Mar, Sant Feliu de G. en Palamos. Je mag op deze tweebaans weg afwisselend 80 en 100 km. Je vervolgt de weg dan op de C-35 richting St. Feliu de Guixols. De C-35 gaat over in de C-65. Voor het vervolg zie de bovenstaande route onder C-65.


Per auto

De afstand van Haarlem tot Sant Feliu is ongeveer 1.500 km. De snelwegen richting het Zuiden zijn uitstekend en de afstand is dan ook goed met de auto af te leggen. Uiteraard is het raadzaam om de drukke dagen in met name Frankrijk te vermijden, raadpleeg hiervoor bijvoorbeeld de site van de ANWB. In deze beschrijving ga ik niet in op de route van Haarlem tot aan de Spaanse grens. Afhankelijk van de verkeersinformatie en de persoonlijke voorkeur zal ieder een andere route kiezen. Ik pak de route dus op vanaf de Frans-Spaanse grens.
Bij Perpignan ga je de grens over, dit is de AP-7/E-15. Je volgt deze snelweg over een afstand van ongeveer 75 kilometer om vervolgens afslag 7 te nemen, richting Girona. Je komt nu op de C-249 en deze volg je tot de rotonde. Je gaat op de rotonde rechtdoor, richting Sant Feliu en komt dan op de C-65. Je volgt de C-65 voor 26 kilometer en komt dan bij de afslag Sant Feliu G. sud. Voor het vervolg zie de bovenstaande route onder C-65.