headerphoto

Barcelona

Dat Barcelona een wereldstad is hoeft geen betoog. Barcelona is, na Madrid, de tweede belangrijkste stad van Spanje. Barcelona is een mediterrane stad bij uitstek. Niet alleen vanwege de ligging maar vooral vanwege de geschiedenis, traditie en culturele invloeden. Sinds de Olympische Spelen van 1992 heeft Barcelona een enorme boost gekregen en dat heeft het gemaakt tot een bloeiende metropool. Vanwege de vele mooie en interessante bezienswaardigheden een bezoek meer dan waard.

Vanaf Sant Feliu rij je met de auto in ruim een uur naar Barcelona stad. Wat zeker ook te overwegen is om met de bus vanuit Sant Feliu naar het centrum van Barcelona re reizen. Tenslotte kun je ook met de auto naar Girona rijden en hier de trein nemen naar Barcelona. In Barcelona stad gaat de trein ondergronds en je kunt uitstappen in hartje Barcelona.

Een greep uit de vele bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn:

Kerken:        La Sagrada Familia, kathedraal van Antoni - Carrer de Mallorca 401 

Parken:        Park Guell, nationaal park van Antoni Gaudi - Carrer d'Olot 5/7

Musea:         Picasso Museum, 35 zalen met werken van Pablo Picasso

Hospital de la Santa Crue i Sant Pau, ziekenhuis bij Park Guell en Sagrada Familia

L’Aquarium, gelegen in Port Vell (de oude haven), het grootste Aquarium in Europa

La Rambla, bekendste straat, van monument van Columbus naar Placa de Catalunya - Port Vell

Camp Nou, stadion van FC Barcelona, één van de grootste stadions van de wereld

Ondanks dat dit vrij prijzig is, is het verstandig om je te laten vervoeren in een (deels) open bus. Er zijn drie lussen (kleuren) en er zijn op- en afstapplaatsen bij alle bezienswaardighe-den. Net als in iedere grote stad moet je opletten voor zakkenrollers, met name op de altijd zeer drukke Rambla. Er zijn vele gezellige restaurants en tapas barretjes, stap hier gerust binnen om de gemoedelijke sfeer te ervaren van de Catalanen.

Girona

Girona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Gerona en geldt tevens als hoofdstad van de Costa Brava. In de stad Girona hebben verschillende culturen hun sporen nagelaten: Arabische, Joodse en Christelijke culturen bepalen de mooie oude historische stadskern van Girona. De smalle straatjes, de opvallende bouwstijl, waarbij de huizen bijna in het water zijn gebouwd en de vele andere bezienswaardigheden zorgen ervoor dat er voor ieder wat wils is. Een wandeling over de oude stadsmuur is een aanrader. Je krijgt dan een prachtige indruk van het mooie Girona.

Figueres

In het plaatsje Fiqueres bevindt zich het Theater Museum van Dali, waar zich onder andere het graf van de kunstenaar bevindt. Het Dalimuseum is een gigantisch surrealistisch bouwwerk en is met zijn vrolijke en kleurrijke verschijning opvallend in het enigszins sombere stadje Fiqueres. Eveneens interessant zijn het Museum van de Emporda, het Speelgoedmuseum, de parochiekerk van Sent Pere en het kasteel, tevens gevangenis, van Sant Ferran.

Port Lligat - Cadaqués

Pot Lligat is een schilderachtig wit dorpje dat pal aan zee ligt. Salvador Dali heeft in dit romatische kustplaatsje een huis laten bouwen waarin hij zich terug kon trekken en inspiratie op kon doen. Vandaag de dag is dit een zeer druk bezochte plek. In het huis bevinden zich vele meesterwerken van de exentrieke kunstenaar Dali. In het huis krijg je een rondleiding van een gids. Dit gebeurt in kleine groepjes en omdat er veel toeristen op af komen is het absoluut noodzakelijk om te reserveren. Het telefoonnummer is 0034972251015.

Peratallada

Een Middeleeuws plaatsje vlakbij de plaats Pals. In Peratallada heeft de tijd stilgestaan, hier tref je in de nauwe straatjes nog de echte middeleeuwse muren aan. Zelfs de karrensporen van weleer zijn nog zichtbaar in de klinkers.

Platja d’Aro

Platja d’Aro is een van de drukst bezochte toeristencentra van de Costa Brava. Hier vind je winkels van alle bekende kledingmerken en daarnaast zijn er veel uitgaansgelegenheden. Er zijn hier veel hotels, campings en appartementen. Het is leuk om eens een avond naar Platja d’Aro te gaan om te kijken naar de mooie winkels en daarna vanaf een terrasje naar de voorbij trekkende mensen menigte te kijken. Tussen Patja d’Aro en Sant Feliu ligt het mooie badplaatsje Sagaro. Sagaro staat bekend om zijn mooie zandstrand en boulevard met veel eetgelenheden. Tussen de Spanjaarden tref je hier op het strand veel toeristen aan.